Kunstreplica meester in replica schilderijen - Reproductie schilderijen - Handgeschilderd in Nederland - Top kwaliteit en goede service - reproducties oude meesters - reproductie  schilderij – kunst reproducties - reproductieschilderij – replica schilderijen – replica schilderij - kunstschilder - schilder kunstenaar - schilderijen van - kunstenaars schilderijen - canvas schilderijen - kunst te koop - schilderijen te koop - schilderijen kopen - beroemde schilderijen - beroemde kunstenaars - bekende schilderijen - beroemde schilder - olieverfschilderijen - kunstreplica - kunst replica
Vincent van Gogh
Pablo Picasso
Jack Vettriano
Edward Hopper
Mondriaan
Otto Dix
Henri Matisse
Edvard Munch
Marc Chagall
Salvador Dali
Tamara De Lempicka
Rembrandt van Rijn
Johannes Vermeer
Leonardo Da Vinci
Renoir

Handgeschilderde reproductie schilderijen gemaakt met olieverfop canvas

Kunstreplica 'live'


Momenteel zijn er geen opdrachten die u 'live' kunt volgen.

 

De procedure voor het maken van een reproductie schilderij;

Stap 1) Het canvasdoek voorbereiden
Allereerst span ik het witte canvasdoek op een tijdelijke houten frame die iets groter is dan de afmetingen van het schilderij. Dit geeft mij de ruimte om de uiteindelijke zijkanten van het schilderij te schilderen.

Stap 2) De ondertekening
Een ondertekening is in feite een contourtekening van het originele schilderij die op het witte canvasdoek wordt getekend. De ondertekening is een hulpmiddel bij het schilderen en wordt door bijna iedere kunstenaar toegepast, het is te vergelijken met een kleurplaat. Bij een reproductie schilderij is het dus van groot belang dat de ondertekening precies overeenkomt met het originele schilderij wat ik naschilder. Vandaar dat ik de ondertekening met behulp van een projector maak. De voorbeeldafbeelding van het originele schilderij projecteer ik op het canvasdoek zodat ik de countourlijnen precies kan overtekenen.

Stap 3) Voorstudie
Voordat het schilderproces kan beginnen maak ik eerst een uitgebreide voorstudie van het originele schilderij. Ik let hierbij onder andere op de gebruikte schildertechniek, kwastdikte, verfdikte, kleuren en algemene sfeeruitstraling van het originele schilderij. Zodra ik alle elementen heb bestudeerd begin ik met de opbouw van mijn schilderpalet.

Stap 4) Het schilderproces
Voor het naschilderen gebruik ik een digitale voorbeeldafbeelding van het originele schilderij op mijn computerscherm. Deze voorbeeldafbeelding moet van goede kwaliteit zijn met een hoge resolutie. Hoe hoger de resolutie hoe beter ik de details kan zien en naschilderen. Met gebruik van mijn schilderpalet meng ik de verschillende kleuren olieverf om de juiste kleuren te krijgen. Het schilderproces is bij ieder schilderij weer anders en afhankelijk van de oorspronkelijke schildertechniek. Veelal bestaan de schilderijen uit meedere lagen, waarbij de verschillende lagen tussentijds moeten drogen. Dat geeft mij dan de ruimte om meerdere opdrachten tegelijkertijd te schilderen. En de opdrachtgever tussentijdse foto's te sturen van het schilderproces.

Stap 5) Goedkeuring
Zodra het replica schilderij af is stuur ik de opdrachtgever een foto van het eindresultaat ter goedkeuring. Na goedkeuring van het replica schilderij wordt het door mij afgerond.

Stap 6) Afronding
Zodra de olieverf droog is kan ik de vernislaag over de schildering aanbrengen. De vernislaag zal de olieverf beschermen tegen vuilaanslag. Ik onderteken het doek met eigen naam en jaartal aan de achterzijde van het schilderij. Zodra de vernislaag is opgedroogd haal ik het canvasdoek van de tijdelijke frame.

Het replica schilderij is dan in feite klaar voor oplevering. Voor oplevering zijn er 3 verschillende opties;

Optie 1) Niet opgespannen replica schilderij;
Als u kiest voor een niet opgespannen replica dan wordt het schilderij opgerold in een tube naar u verstuurt. Het schilderij kunt u dan eenvoudig door een lijstenmaker bij u in de buurt op maat laten opspannen en eventueel laten inlijsten.

Optie 2) Opgespannen replica schilderij met ophangsysteem;
Kiest u voor een opgespannen schilderij dan wordt het schilderij opgespannen op spieraam en wordt het voorzien van een ophangsysteem. De zijkanten heb ik dan ook geschilderd dus een lijst is optioneel. U ontvangt het schilderij kant en klaar om opgehangen te worden.

Optie 3) Replica schilderij met inlijstservice;
Het schilderij wordt door de lijstenmaker waarmee ik samenwerk ingelijst in een lijst naar keuze en ook bij deze optie wordt het schilderij voorzien van een ophangsysteem. Meer informatie over de inlijst sevice leest u hier.   

 

 

 

Reproductie van schilderijen - reproducties oude meesters - reproduktie - schilderij - kunstschilderijen - schilderijkunst - kunstenaar schilderijen - schilderkunst - kunstschilders - schilder kunstenaars - schilderijen van - kunstenaars schilderijen - canvas schilderijen - kunst te koop - schilderijen te koop - schilderijen kopen - beroemde schilderijen - beroemde kunstenaars - bekende schilderijen - beroemde schilder - olieverfschilderijen - kunstreplica - kunst replica - reproductie schilderij - reproductie schilderijen - reproductieschilderij - reproductieschilderijen - replica schilderij - replica schilderijen - reprlicaschilderij - replicaschilderijen
Vincent van Gogh
Pablo Picasso
Jack Vettriano
Edward Hopper
Mondriaan
Otto Dix
Henri Matisse
Edvard Munch
Marc Chagall
Salvador Dali
Tamara De Lempicka
Rembrandt van Rijn
Johannes Vermeer
Leonardo Da Vinci
Renoir
Ivan Aivazovsky
Fredor Alekseev
Sir Lawrence Alma-Tadema
Albrecht Altdorfer
Nathan Altman
Fra Angelico
Charles Angrand
Antonello da Messina
Aleksey Antropov
Giuseppe Arcimboldo
Jean Arp
Hans Arp
Mark Rothko
Hans Baldung
Pieter Brueghel de Oude
Francois Boucher
François Boucher
Arnold Böcklin
Bernardo Bellotto
William Adolphe Bouguereau
William Blake
Karl Eduard Ferdinand Blechen
Eugene Boudin
Eugene Burnand
Jean Beraud
Albert Bierstadt
Léon Auguste Adolphe Belly
Michelangelo Caravaggio
Gustave Caillebotte
Gustave Courbet
Jean-Baptiste Corot
Lovis Corinth
Renato Casaro
Jean-Baptiste Siméon Chardin
Tivadar Kosztka Csontváry
Albrecht Dürer


© 2009 - 2023 KunstReplica | Onderdeel van Delacroix Creations™ | All rights reserved